Zupa z białej fasoli z Quinoa, szpinakiem i Shiitakes
Zupa z białej fasoli z Quinoa, szpinak, i Shiitakes może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 97 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Mieszanka grzybów shiitake, rozmaryn, komosa ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to {Slow Cooker} Quinoa, biała fasola i zupa z jarmużu, Zupa ze szpinakiem i białą fasolą, oraz Zupa Z Białej Fasoli Szpinakowej.
Instrukcje
Umieść fasolę cannellini w dużym pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na 8 godzin na noc. Lub doprowadzić fasolę i wodę do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Po zagotowaniu wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odcedzić i opłukać przed użyciem.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać grzyby i gotować, aż zmiękną i zaczną rezygnować z soków, o 4 protokół.
Grzyby wyjąć z garnka i odstawić.
W garnku rozgrzać pozostałą łyżkę oleju rzepakowego i wymieszać pokrojoną cebulę. Gotować i mieszać, aż cebula karmelizowane do ciemnobrązowego, o 15 protokół.
Wlać wino i rozmaryn i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Po zagotowaniu dodać odsączoną fasolę i wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę o 1 cal. Wróć do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wymieszać gotowane grzyby i quinoa; kontynuować gotowanie, aż fasola i quinoa są miękkie, o 20 minut więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać liście szpinaku, aż zwiędną. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.