Zupa wołowa z cebulą i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy ogonowej z cebulą i jęczmieniem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz golonki wołowe, masło, pietruszkę z płaskimi liśćmi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przepis na zupę wołową i jęczmienną, Zupa Wołowa, oraz Hawajska Zupa Wołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym garnku na średnim ogniu. Przyprawy z solą i pieprzem. Pracując w 2 partiach, gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, dodając 1 łyżkę oleju między partiami, 10-15 minut na partię; przenieść na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do tego samego garnka.
Dodaj szalotki, marchew i seler. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, 8-10 minut.
Dodać czosnek; gotować, mieszając, tylko do pachnącego, o 1 minutę.
Addwine; gotować, skrobanie się rumiane kawałki, untilredukowane o połowę, 5-8 protokół.
Dodać natkę pietruszki, tymianek i 4 szklanki wody; powrót oxtails topot. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć isimmer, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, 3-3 1/2 godziny.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś oxtaildo talerza.
Lekko ostudzić; mięso rozdrobnić, odrzucając kości. Odcedzić materiał przez sito z drobnymi oczkami do dużej miski lub pojemnika pomiarowego (wyrzucić ciała stałe). Odtłuścić tłuszcz z zapasów; w razie potrzeby dodać wodę do mierzenia4 filiżanki. DO AHEAD: Oxtail stock i meatmoże być wykonane 2 dni wcześniej.
Ochłoń. Coversepartely; chill. Przewiń przed użyciem.
Ugotuj cebulę cipolline w dużym rondlu wrzącej osolonej wody do miękkości,5-8 minut.
Odcedzić i ostudzić. Pokroić korzenie; obrać i odstawić.
Masło rozgrzać w dużym ciężkim garnku overmedium ciepła.
Dodaj czerwoną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, dodając wodę bytablespoonfuls jeśli garnek stanie się suchy, untilsoft i głęboki brązowy, 45-60 protokół.
Zdjąć z ognia; dodać bourbon i konserwowane cebule cipolline. Powrót do ciepła i gotować, skrobanie się rumiane kawałki, untilbourbon odparowuje, o 4 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka, jęczmień i zarezerwowany zapas ogona. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki, 45-60 minut. Przyprawa z solą i pieprzem. DO AHEAD: zupa puszka być wykonane 2 dni wcześniej.
Niech ostygnie lekko; chilluntil zimno. Przykryć i schłodzić. Podgrzewaj przed kontynuacją.
Dodaj zarezerwowane mięso wołowe do zupy. Thinsoup z wodą, w razie potrzeby. Miseczki soupamong podzielić i podawać z chlebem kukurydzianym.