Zupa wołowa (Caldo de Res)
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Zupa wołowa (Caldo de Res) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 386 kalorii, 33g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za $2.1 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 18 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką chuck wołowy, ostry sos, dynię kolczastą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest ogromne. Zupa wołowa (Caldo de Res), Caldo de Res (meksykańska zupa wołowa), oraz Caldo De Res (Meksykańska Zupa Wołowo-Warzywna) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz kostki Chucka wołowego i kość z 10 szklankami wody, czosnkiem i cebulą w dużym garnku.
Posyp solą i zagotuj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie odsłoń i zetrzyj piankę i tłuszcz.
Dodaj marchewkę, seler, dynię kolczastą, kukurydzę, cukinię i kapustę. Przykryj i gotuj jeszcze przez 30 minut. Wyłącz ogień i podawaj na gorąco z ćwiartkami limonki, ostrym sosem i ciepłymi tortillami kukurydzianymi.