Przepis Zupa Wonton z Bok Choy jest gotowy w około 8 godzin i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 860 kalorii, 66g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, imbir, opakowania wonton i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Enoki Mushroom Wonton Soup W / Grillowane Baby Bok Choy.
Instrukcje
1
Dusić żeberka wieprzowe, kurczak, szalotki, imbir, i wody w 6-do 8-quart wysoki wąski garnek, odkryte, aż mięso jest bardzo miękkie i rozpada się, 4 1/2 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzowe
Zielona Cebula
Mięso
Imbir
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Wlać bulion przez sito do dużej miski i wyrzucić ciała stałe. Bulion chłodny, odsłonięty, następnie schłodzić, przykryty, co najmniej 1,5 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
1
Wymieszaj razem wieprzowinę, żółtko, szalotki, imbir, sos sojowy, ocet, olej sezamowy, sól i biały pieprz w misce w 1 kierunku ręką, aż po prostu połączysz (nie przepracuj, bo wypełnienie będzie trudne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Ocet
Imbir
Wieprzowina
Sól
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Umieść 1 owijkę wonton na powierzchni roboczej (Pozostałe owijki należy przykryć folią). Łyżka zaokrąglona łyżeczka wypełnienia w środku kwadratu, a następnie myć wodę wokół krawędzi. Podnieś 2 przeciwległe rogi, aby utworzyć trójkąt i otoczyć wypełnienie, mocno naciskając krawędzie wokół Kopca wypełnienia, aby wyeliminować kieszenie powietrzne i uszczelnienie. Zwilżyć przeciwległe rogi długiego boku. Curl zwilżone rogi ku sobie, nakładając jeden na drugim, i ostrożnie naciśnij rogi razem do uszczelnienia. Zrób więcej wontonów w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Odtłuścić tłuszcz z bulionu, a następnie doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w garnku 5 - do 6-quart. Wymieszać bok choy, sól, i biały pieprz i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż bok choy jest chrupiąca-delikatna, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Bok Choy
Bulion
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać wontons i gotować na wolnym ogniu, odkryte, delikatnie mieszając, aż nadzienie jest po prostu gotowane przez, o 3 protokół (cut 1 otwarte, aby sprawdzić).
1
* Bulion można schłodzić do 1 dnia. * Wontons mogą być wykonane 1 miesiąc do przodu. Zamrozić w 1 warstwie na plastikowej blasze do pieczenia, aż będzie jędrna, około 30 minut, a następnie przenieść do zamykanej plastikowej torby i przechowywać zamrożone.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.