Zupa Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,14 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, kurczaka, ser Monterey jack i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 86 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, Zupa Tortilla, oraz Zupa Tortilla.
Instrukcje
1
Tortille przeciąć na pół; połówki pokroić w paski 1/4 cala. W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Smażyć paski w oleju, 1/3 na raz, aż będą jasnobrązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z patelni; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
3
Rozgrzać olej pozostający w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać cebulę; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać czosnek i chile; gotować 2 do 3 protokół, często mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać bulion, pomidory i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 15 minut.
Pokroić w 1-calowe plastry. Połowę pasków tortilli podziel na 4 pojedyncze miseczki do serwowania. Chochla w zupie. Top z awokado i serem; dekorować pozostałe paski tortilla i kolendry.