Zupa szpinakowo-Soczewicowa z serem i bazylią

Need a danie główne bezglutenowe? Szpinak i zupa z soczewicy z serem i bazylią może być super przepis spróbować. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 314 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, cebulę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Z Ciecierzycy, Pomidora, Czerwonej Soczewicy I Bazylii, Zupa z czerwonej soczewicy i szpinaku, oraz Zupa Szpinakowa Z Soczewicy.
Instrukcje
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać pancettę; gotować 1 minutę lub aż pancetta zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Dodać cebulę i kolejne 4 składniki( przez liść laurowy); gotować 8 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj soczewicę, bulion i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 40 minut lub aż soczewica są miękkie i mieszanka jest lekko zagęszczona.
Zdjąć z ognia. Odrzuć liść laurowy.
Umieścić 2 szklanki soczewicy mieszaniny w blenderze.
Zdejmij środkową część pokrywy blendera (aby umożliwić ucieczkę pary) i zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywce blendera (aby uniknąć rozprysków) i zmiksuj na gładką masę. Powrót puree soczewicy mieszaniny do patelni.
Dodaj szpinak dla niemowląt, posiekaną bazylię, parmezan, sok z cytryny i czarny pieprz; mieszaj, aż szpinak zwiędnie.