Zupa Szparagowa Kremowa
Kremowa zupa szparagowa to Wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 234 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką szparagi, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa Szparagowa Kremowa, Zupa Szparagowo-Porowa, oraz Szynka śmietana ze szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, podsmażyć cebulę na oleju do miękkości.
Dodać bulion, szparagi i estragon. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub aż szparagi będą miękkie. Ostudzić przez 10 minut.
W blenderze lub robocie kuchennym puree mieszaninę szparagów, jedną trzecią na raz; odstawić.
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy roztopić masło; wymieszać mąkę, sól i pieprz, aż będzie gładka. Gotować i mieszać przez 2 minuty lub do złotego koloru. Stopniowo dodawać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Zmniejszyć ogień; mieszać w puree szparagi i sok z cytryny i ciepła przez.
W razie potrzeby posypać serem.