Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem

Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem
Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko granny smith, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i całe 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem, Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, oraz Korzeń selera-placki ziemniaczane z zieloną śmietaną jabłkową.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć Na Ręczniki papierowe i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Gotować boczek w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż ostry, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Transfer na ręczniki papierowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Z garnka wylać wszystko oprócz 2 łyżeczek tłuszczu, następnie dodać olej i gotować pory na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać korzeń selera i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
6
Dodać wodę i bulion i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż korzeń selera jest bardzo delikatny, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
BulionBulion
WodaWoda
7
Podczas gdy zupa simmers, cienko pokroić jabłko wzdłuż na 1/8-calowe grube plastry z krajalnicy, pracy wokół rdzenia, a następnie pokroić plastry na 1/8-calowe zapałki z nożem. Delikatnie wymieszać z selerem i liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski. Powrót zupy do oczyszczonego garnka. (Jeśli zupa jest zbyt gęsta, cienka z 1/2 do 3/4 szklanki wody.) Wymieszać sól, pieprz i pół na pół i gotować na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się ogrzeje. Doprawiamy solą, następnie dzielimy na 4 miseczki i przykrywamy mieszanką jabłko-seler i grubo pokruszonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
SelerSeler
PieprzPieprz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
GarnekGarnek
1
Zupę, bez pół na pół, można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać pół na pół i gotować aż do ogrzania. Schłodzić boczek całkowicie, a następnie schłodzić, owinięty papierowymi ręcznikami w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie. Recrisp w nagrzanym piekarniku 149° 6 do 8 minut, lub owinąć ręcznikiem papierowym i recrisp w kuchence mikrofalowej 30 sekund do 1 minuty. Przygotuj mieszankę jabłko-seler podczas podgrzewania zupy i ponownego skwarkowania boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
BoczekBoczek
ZupaZupa
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn