Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem

Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko granny smith, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i całe 30 dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem, Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, oraz Korzeń selera-placki ziemniaczane z zieloną śmietaną jabłkową.
Instrukcje
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć Na Ręczniki papierowe i osuszyć.
Gotować boczek w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż ostry, 6 do 8 protokół.
Transfer na ręczniki papierowe.
Z garnka wylać wszystko oprócz 2 łyżeczek tłuszczu, następnie dodać olej i gotować pory na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, około 6 minut.
Dodać korzeń selera i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodać wodę i bulion i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż korzeń selera jest bardzo delikatny, 35 do 40 minut.
Podczas gdy zupa simmers, cienko pokroić jabłko wzdłuż na 1/8-calowe grube plastry z krajalnicy, pracy wokół rdzenia, a następnie pokroić plastry na 1/8-calowe zapałki z nożem. Delikatnie wymieszać z selerem i liśćmi selera.
Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski. Powrót zupy do oczyszczonego garnka. (Jeśli zupa jest zbyt gęsta, cienka z 1/2 do 3/4 szklanki wody.) Wymieszać sól, pieprz i pół na pół i gotować na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się ogrzeje. Doprawiamy solą, następnie dzielimy na 4 miseczki i przykrywamy mieszanką jabłko-seler i grubo pokruszonym boczkiem.
Zupę, bez pół na pół, można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać pół na pół i gotować aż do ogrzania. Schłodzić boczek całkowicie, a następnie schłodzić, owinięty papierowymi ręcznikami w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie. Recrisp w nagrzanym piekarniku 149° 6 do 8 minut, lub owinąć ręcznikiem papierowym i recrisp w kuchence mikrofalowej 30 sekund do 1 minuty. Przygotuj mieszankę jabłko-seler podczas podgrzewania zupy i ponownego skwarkowania boczku.