Zupa rybna Curry z grzankami (grzanki paleo)

Curry Fish Chowder z grzankami (grzanki paleo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1420 kalorii, 101g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 11,19 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka curry, sól, kawałek imbiru wielkości kciuka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać plantany, możesz podążać tym daniem głównym z Ciasto babeczkowe z masłem awokado jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Zupa Rybna + Grzanki Na Zakwasie Old Bay, Zupa z wędzonego indyka i boczku z grzankami z pumpernikla i żurawiny, oraz Krem z karmelizowanej cebuli i serów z domowymi grzankami.
Instrukcje
Do Zupy2 t olej kokosowy1 t nasiona kminku1 t nasiona gorczycy brązowej1 kawałek imbiru wielkości kciuka, drobno mielony1 mała żółta cebula, pokrojona w kostkę4 ząbki czosnku, mielony1 t curry (słodkie lub gorące) 1 t garam masala1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego2 lbs Biała, łuszcząca się ryba (użyliśmy dorsza)saltjuice z 1 limonki
Dla Crou-tains2-3 zielone plantany, pokrojone w kostkę3 t olej kokosowyalt
W średniej wielkości garnku do zupy roztopić olej kokosowy na średnim ogniu.
Dodać kminek i nasiona gorczycy.
Niech tańczą wokół garnka na minutę lub dwie, a następnie dodać imbir, czosnek i cebula.
Saute aż cebula jest gotowane przez.
Dodaj curry i pudry garam masala. Wrzuć do puszki mleko kokosowe. Wymieszaj wszystko, aby połączyć.Teraz dodaj rybę. Wrzuć tam całe filety. Mieszaj je w garnku, co jakiś czas, aż się ugotują. Weź 2 widelce i pociągnij rybę w płatki (tak jak w przypadku rozsuwania piersi z kurczaka lub mostku wołowego).
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z sokiem z limonki.Dla Crou - tains (Paleo grzanki)w dużej patelni saute, roztopić olej kokosowy.
Dodać pokrojone w kostkę plantany. Jak zawsze, im mniejsze kostki, tym szybciej gotują.
Niech plantany smażyć aż theyre gotowane przez i mają ładną skórkę na zewnątrz. Nie powinno to zająć więcej niż 15 minut.Podobnie jak zwykłe grzanki, crou-tainy smakują lepiej w dniu, w którym zostały wykonane. Nie, żeby następnego dnia były niejadalne, ale nie są tak chrupiące.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.