Zupa rybna Curry z grzankami (grzanki paleo)

Zupa rybna Curry z grzankami (grzanki paleo)
Curry Fish Chowder z grzankami (grzanki paleo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1420 kalorii, 101g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 11,19 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka curry, sól, kawałek imbiru wielkości kciuka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać plantany, możesz podążać tym daniem głównym z Ciasto babeczkowe z masłem awokado jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Zupa Rybna + Grzanki Na Zakwasie Old Bay, Zupa z wędzonego indyka i boczku z grzankami z pumpernikla i żurawiny, oraz Krem z karmelizowanej cebuli i serów z domowymi grzankami.

Instrukcje

1
Do Zupy2 t olej kokosowy1 t nasiona kminku1 t nasiona gorczycy brązowej1 kawałek imbiru wielkości kciuka, drobno mielony1 mała żółta cebula, pokrojona w kostkę4 ząbki czosnku, mielony1 t curry (słodkie lub gorące) 1 t garam masala1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego2 lbs Biała, łuszcząca się ryba (użyliśmy dorsza)saltjuice z 1 limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cebula żółtaCebula żółta
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
2
Dla Crou-tains2-3 zielone plantany, pokrojone w kostkę3 t olej kokosowyalt
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Dla Chowder
Składniki, których będziesz potrzebować
ChowderChowder
4
W średniej wielkości garnku do zupy roztopić olej kokosowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać kminek i nasiona gorczycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Niech tańczą wokół garnka na minutę lub dwie, a następnie dodać imbir, czosnek i cebula.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Saute aż cebula jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodaj curry i pudry garam masala. Wrzuć do puszki mleko kokosowe. Wymieszaj wszystko, aby połączyć.Teraz dodaj rybę. Wrzuć tam całe filety. Mieszaj je w garnku, co jakiś czas, aż się ugotują. Weź 2 widelce i pociągnij rybę w płatki (tak jak w przypadku rozsuwania piersi z kurczaka lub mostku wołowego).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Mostek WołowyMostek Wołowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z sokiem z limonki.Dla Crou - tains (Paleo grzanki)w dużej patelni saute, roztopić olej kokosowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
GrzankiGrzanki
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać pokrojone w kostkę plantany. Jak zawsze, im mniejsze kostki, tym szybciej gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
11
Niech plantany smażyć aż theyre gotowane przez i mają ładną skórkę na zewnątrz. Nie powinno to zająć więcej niż 15 minut.Podobnie jak zwykłe grzanki, crou-tainy smakują lepiej w dniu, w którym zostały wykonane. Nie, żeby następnego dnia były niejadalne, ale nie są tak chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
GrzankiGrzanki
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn