Zupa Pomidorowo-Tortilla
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy pomidorowo-Tortilla. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Mieszanka bulionu z kurczaka, śmietana, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortillan i zupa pomidorowa, Zupa Tortilla Z Pieczonych Pomidorów, oraz Zupa z awokado, kukurydzy, pomidorów i tortilli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Posmaruj obie strony każdej tortilli olejem, używając 1 łyżki oleju.
Przekrój tortille na pół, a następnie pokrój każdą połowę w paski o szerokości 1/4 cala. Ułożyć paski na blasze do pieczenia, posypać solą i piec, aż będą chrupiące i złociste, około 12 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżeczki oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i przezroczysta.
Dodać czosnek, jalapeno, kminek, i oregano i gotować przez 1 minutę więcej.
Dodać bulion i pomidory, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Wymieszać z sokiem z limonki.
Wyjąć patelnię z ognia i puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub w 2 partiach w zwykłym blenderze, aż zupa rozjaśni się kolorem, ale kawałki pomidora pozostają, około 30 sekund.
Podawaj zupę z paskami tortilla, odrobiną kwaśnej śmietany i posypką kolendry.