Zupa pomidorowa z gremolatą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać zupę pomidorową z gremolatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,62 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz ocet winny, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 98%. Spróbuj Gulasz z krewetek i pomidorów z polewą gremolaty, Grillowane steki z halibuta na łóżku z rukoli z sałatką pomidorową i Gremolatą, oraz Zupa trzy-warzywna ze szpinakiem Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej płytkiej patelni smażyć cebulę i czosnek na oliwie na małym ogniu przez 8 minut; nie brązowieć. Pomidory pokroić na grubo i dodać razem z cukrem, octem, 750 ml wody i przyprawami. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 35 minut, mieszając od czasu do czasu.
Whizz z ręcznym blenderem do gładkiej. Aby uzyskać wyjątkowo gładką zupę w stylu kolacji, możesz przepuścić płyn przez drobne sito, ale jest to dość skrzypiące, a Twój blender da idealnie dobre wyniki.
Na gremolatę wymieszać skórkę z cytryny, sok, oliwę z oliwek, czosnek i pietruszkę, a następnie podawać na wierzchu zupy.