Zupa pomidorowa Tex-Mex i grillowany ser
Zupa pomidorowa Tex-Mex i grillowany ser mogą być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 539 kalorii, 23G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Za $2.69 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. 95 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest idealny do Czwartego Lipca. Ten przepis z Foodnetwork wymaga czosnku, pomidorów w puszkach, wywaru warzywnego i szczypiorku. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa pomidorowa Tex-Mex i grillowany ser, Velveeta Tex Mex Grillowany Ser, oraz Grillowane Burgery Tex-Mex Veggie.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię do grillowanego sera na średnim ogniu.
Podgrzej średni garnek do zupy na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek i rozpuść 2 łyżki masła w oleju.
Dodaj czosnek, cebulę, chipotle, SOS adobo oraz trochę soli i pieprzu. Częściowo przykryj garnek i gotuj, aby zmiękł, około 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, aż będzie pachnący, 2 minuty, następnie polej patelnię 2 szklankami wywaru z kurczaka i przenieś do robota kuchennego.
Dodaj pomidory i przetwarzaj, aż będą gładkie.
Wlać zupę z powrotem do garnka i dodać resztę bulionu. Dusić w niskiej bańce podczas robienia grillowanego sera.
Lekko posmaruj masłem 1 stronę kromek chleba. Zrób kanapki z serem i grilluj, aż będą chrupiące, a ser się rozpuści.
Wymieszaj śmietanę z zupą pomidorową i podawaj w płytkich miseczkach ze szczypiorkiem do dekoracji, a na boku grillowany ser do maczania.