Zupa Poblano
Zupa Poblano może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, ser Monterey jack, mielony kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Vincent Price Sopa Poblano-Zupa Poblano Chile, Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano), oraz Zupa Poblano Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tortille pokroić w cienkie wstążki, a następnie umieścić je w robocie kuchennym. Pulsuj je, aż będą równomiernie posiekane. Następnie dodaj mąkę, chili w proszku, kminek, sól i pieprz. Mieszaj w sposób ciągły, aż do uzyskania konsystencji mączki kukurydzianej.
Umieść olej w zestawie stockpot na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, pieprz poblano, pieprz jalapeno (jeśli używasz) i czosnek. Obróć ogień w dół do średniego i smażyć, aż cebula jest przezroczysta 6-8 protokół.
Dodać mieszaninę tortilla mąki do patelni mieszając, aż dobrze połączone.
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić. Następnie wymieszaj, aby utworzyć grubą pastę podobną do zasmażki.Gotować 4-5 minut stale mieszając trzepaczką -. Chcesz pozbyć się surowego smaku mąki. Ale nie pozwól, aby mieszanina spłonęła.Po utworzeniu grubej, grubej pasty wymieszać, powoli dodając ½ bulionu i skrobając boki i spód podczas pracy. Po dodaniu połowy bulionu nadal mieszaj, aż będziesz mieć pewność, że cały proszek jest dobrze włączony. Następnie dodaj pozostały bulion i podnieś temperaturę, aby doprowadzić zupę do wrzenia.
Dodać kolby kukurydzy ettes (jeśli jest używany) i niech gotować około 1-2 protokół.Obniżyć ogień do średnio niskiego i pozwolić zupy przyjść do gotować. Następnie dodaj kwaśną śmietanę i gotuj dodatkowe 7-10 minut. Ale nie pozwól, aby zupa się zagotowała.Wyłączyć ciepło i ostudzić trochę. Ta zupa najlepiej podawać na ciepło, ale nie na gorąco.
Dekoruj rozdrobnionym serem i awokado.
Podawać kurczaka z boku, aby dodać do miski, jak każdy Diner uważa za stosowne.