Zupa pasternakowo-czosnkowa z pieczarkami
Pieczony Pasternak i zupa czosnkowa z grzybami to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz lub, nie-rosół z kurczaka, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona zupa z pasternaku, marchewki i czosnku na # SundaySupper, Zupa z pieczonego czosnku i pasternaku z masłem cytrynowym z szałwii, oraz Zapiekanka z pieczarkami, pasternakiem, ziemniakami i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kostkę pasternaku ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową.
Odetnij czubek z głowy czosnku, na tyle, aby odsłonić wierzchołki goździków.
Umieść go na kwadracie z folii aluminiowej, spryskaj szybko 1/2 sekundy natryskiem oliwy z oliwek (Opcjonalnie) i zawiń.
Umieścić go na blasze z pasternakiem i włożyć do piekarnika.
Piec przez 15 minut, obrócić pasternak i gotować przez 10-15 minut, aż pasternak będzie miękki i po prostu dotknął brązowym.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić czosnek do ostygnięcia w opakowaniu.
Rozgrzać nieprzywierający rondel i gotować cebulę, aż będzie przezroczysty.
Dodać seler i gotować przez kilka minut więcej.
Dodaj 3 szklanki bulionu, pasternak i pieprz. Czosnek wycisnąć z goździków na patelnię. Gotować przez kilka minut, aż pasternak zmięknie.
Dodaj fasolę. Zupę przecier na jeden z dwóch sposobów: (1)umieścić w blenderze w jednej lub dwóch partiach, uważając, aby nie napełnić więcej niż do połowy i dodając więcej bulionu w razie potrzeby (preferowane), lub (
użyj blendera w sztyfcie i dokładnie zmiksuj na patelni. Im gładsza, tym lepiej, więc Vita-
Mix lub inny Blender o dużej mocy jest tu świetny. Przecieraną zupę odstawić na patelnię i ogrzać na małym ogniu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj więcej bulionu, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Trzymaj go pod osłoną, ponieważ od czasu do czasu "wybuchnie". Gotować pokrojone grzyby w małej patelni non-stick, aż zmiękną i zwolnić swoje soki. Doprawić solą i dodać zieloną cebulę. Wymieszaj większość z nich do zupy, odstawiając kilka ładnych do dekoracji. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku (ostrożnie z białym pieprzem, jeśli nie lubisz pikantnych rzeczy!)