Zupa pasternakowa z natką pietruszki

Zupa pasternakowa z natką pietruszki
Zupa pasternakowa z kremem pietruszkowym może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Mieszanka podwójnej śmietany, oliwy z oliwek, wywar z warzyw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Zupa pasternakowa z porami i pietruszką, Krem z zupy Pasternakowej, oraz Krem Z Curry Pasternak Zupa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, aż będzie miękka, ale nie zabarwiona. Wmieszać pasternak, liście laurowe, mleko i bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż pasternak będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Usuń liście laurowe i odcedzić, ale rezerwy, płyn. Zmiksować pasternak w blenderze, dodając trochę płynu do gotowania na raz, aż będzie gładki. Dodawaj płyn, aż do uzyskania przyjemnej konsystencji zupy, która nie jest zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Pietruszkę czystą i śmietanową blanszujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 30 sekund, a następnie odświeżamy w lodowatej wodzie, która zachowuje zielony kolor. Powtórz to dwa razy. Doprowadzić podwójną śmietanę do wrzenia. Wycisnąć wodę z natki pietruszki, a następnie wlać do czystego blendera, powoli dodając gorący krem, aż będzie tak gładki, jak tylko się da. Super. Złóż trochę pietruszki czystej przez bitą śmietanę, aż ładne i zielone. Sezon i chłód. Zachować pozostałe czyste do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Podwójny KremPodwójny Krem
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Do dekoracji kostki pasternaku blanszujemy we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kostki na złoty kolor. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Aby podać, podgrzej zupę pasternakową i doprawij do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
7
Do każdej z 6 płytkich miseczek do zupy włożyć odrobinę czystej pietruszki, następnie zupę, łyżkę natki pietruszki bitą śmietaną i smażoną kostkę pasternaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn