Zupa marchewkowa Indienne II
Zupa marchewkowa Indienne II może być właśnie zupą, której szukasz. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Ten przepis służy 16. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz marchew, czosnek w proszku, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Kotlety Jagnięce Indienne, Tarta Perłowa w stylu indyjskim (Tarte Tatin de Petits Oignons Perles a l ' indienne), oraz Zupa marchewkowa z marchewkowym Pesto czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku dodaj wodę i zagotuj.
Dodaj marchew, ziemniaki, seler i cebulę i wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1/2 godziny lub aż marchew będzie miękka.
Wyjąć z ognia i ostudzić na około 5 minut.
Zupa Puree w blenderze lub robocie kuchennym w partiach, aż będzie gładka.
Powrót puree zupa do garnka, dodać sos sojowy, kminek, pieprz cayenne, chili w proszku, czosnek w proszku, koperek, mleko i płatki ziemniaczane i powrót do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dostosuj przyprawy do smaku.