Zupa kukurydziana ze szczypiorkiem
Zupa kukurydziana ze szczypiorkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, ciężka śmietana, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Schłodzona zupa kukurydziano-Rakowa z Creme Fraiche i szczypiorkiem, Kremowa kukurydza ze szczypiorkiem, oraz Kremowa kukurydza ze szczypiorkiem.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i saute do miękkości. Wymieszać kukurydzę i cukier; gotować, mieszając od czasu do czasu, 12 minut. Wymieszać bulion; gotować na wolnym ogniu, 18 minut. (Większość bulionu odparuje.) Wymieszać śmietanę i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Przenieść mieszaninę kukurydzy do blendera; proces do gładkiej.
Wlać mieszaninę przez sitko z siatki drucianej do patelni, odrzucając ciała stałe. Wymieszać z solą i białym pieprzem. Podgrzać w razie potrzeby.
Wlać do 4 miseczek, każda posypać szczypiorkiem.
Uwaga: Jeśli nie możesz znaleźć bulionu warzywnego w puszkach, poszukaj warzywnych kostek bulionowych. Rozpuścić kostki zgodnie z instrukcją opakowania i przygotować przepis zupy z 3 1/2 szklanki bulionu.