Zupa kukurydziana z groszkiem angielskim
Zupa kukurydziana z groszkiem angielskim to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1166 kalorii. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz groszek, pieprz, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Groszek Angielski, Groszek angielski z miętą, oraz Angielskie Tartaletki Z Serem Groszek.
Instrukcje
Doprowadzić ziemniaki i wodę na pokrycie do wrzenia; gotować 8 do 10 minut lub do miękkości.
Odciąć ziarna kukurydzy, zastrzegając 4 kolby i odstawić.
Umieść śmietanę w garnku na średnim ogniu.
Dodaj zarezerwowane kolby kukurydzy i gotować na wolnym ogniu 40 minut lub do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki. Odrzuć kolby kukurydzy i wlej płyn przez cienki sitko z drutu do miski, odrzucając ciała stałe.
Podsmażyć szalotkę na maśle 2 minuty lub do przezroczystego.
Dodaj ziarna kukurydzy, groch, i cukier; smażyć 6 protokół.
Dodaj wysmarowaną śmietanę i zarezerwowane ugotowane ziemniaki. Wymieszać z boczkiem i bazylią i gotować do całkowitego ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Dekorować, w razie potrzeby.