Zupa kukurydziana babci
Need a zupa bezglutenowa? Zupa kukurydziana babci może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka boczku, wody, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z owoców morza babci, Karmelowa kukurydza babci Pawła, oraz Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużym garnku na średnim ogniu i gotuj, aż będzie chrupiący.
Odcedzić i pokruszyć, zastrzegając około 2 łyżki kapieli w garnku.
Ziemniaki i cebulę wymieszać w garnku z pokruszonym boczkiem i zastrzeżonymi kroplami. Gotować i mieszać 5 protokół.
Wlać wodę i wymieszać kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć garnek. Dusić 20 minut, często mieszając, aż ziemniaki będą miękkie.
Ogrzać pół na pół w małym rondlu, aż bąbelki.
Wyjąć z ognia, zanim się zagotuje i wymieszać z chowder tuż przed podaniem.