Zupa Koperkowa i Ziemniaczana
Zupa Koperkowo-Ziemniaczana to przystawka dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 196 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 6 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką masło, bulion warzywny, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa z pieczonego kopru włoskiego i brokułów , Schłodzona zupa koperkowa ze skórką pomarańczową i Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z prażonymi orzechami laskowymi i żurawiną .
Instrukcje
Koper włoski pokroić na średniej wielkości kawałki.
Podgrzej masło i oliwę z oliwek w garnku na średnio-małym ogniu.
Dodaj pokrojony koper włoski, dymkę i 1 szklankę bulionu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż koper włoski będzie miękki i przezroczysty.
Wlej pozostały bulion do garnka; dodaj ziemniaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniak będzie bardzo miękki i ugotowany, około 25 minut. Delikatnie rozgniataj warzywa tłuczkiem do ziemniaków lub grzbietem drewnianej łyżki, aż zupa będzie gęsta i gruba. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta, dolewamy ją łyżkami wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw czarnym pieprzem.
Przed podaniem odczekaj 5 minut, aby smaki mogły się rozwinąć.