Zupa Kasztanowa O Zapachu Zatoki
Zupa Kasztanowa o zapachu zatoki może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 319 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.47 za porcję. Jeśli masz bulion z kurczaka, seler, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa Kasztanowa, Zupa Kasztanowa, oraz Zupa Kasztanowa.
Instrukcje
W przypadku świeżych kasztanów doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Kasztany przeciąć na pół od góry do dołu ostrym nożem.
Włóż je do zamrażarki na 10 minut, a następnie wrzuć do wrzącej wody, zagotuj 8 minut i odcedz. Gdy są jeszcze gorące, wyskakuj z mięsa, wyciskając na każdej połowie. Ciemniejszy brązowy Śrut otaczający mięso również powinien odpadać. Pracuj szybko, ponieważ im są chłodniejsze, tym trudniej je skorupować.
Jeśli używasz suszonych kasztanów, przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Dodać kasztany, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do namoczenia przez 1 godzinę. Kasztany pakowane próżniowo można dodawać bezpośrednio ze słoika.
Cebulę i seler ugotować na maśle w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, około 5 minut. Wymieszać wszystko oprócz filiżanki kasztanów, następnie bulion, cydr, tymianek, 5 liści laurowych (lub 1 Zatoka kalifornijska) i fasola wanilii. Przykryć i gotować zupę na bardzo małym ogniu przez 45 minut.
Usuń i wyrzuć tymianek, liście laurowe i wanilię.
Zupę Puree w 2 partiach w blenderze (nie robocie kuchennym), aż będzie bardzo gładka. Nie napełniaj blendera więcej niż do połowy i rozpocznij mieszanie w szybkich impulsach, aby zapobiec rozpryskiwaniu się gorącej zupy.
Wlać zupę z powrotem do rondla, wymieszać ze śmietaną i sherry i podgrzać do gotującego się punktu. Posmakuj i dodaj tyle soli i pieprzu, ile uważasz, że potrzebujesz (jeśli użyłeś konserwowego solonego bulionu, możesz potrzebować bardzo mało). Wymieszaj pozostałe 5 liści laurowych (lub 1 Zatokę kalifornijską) i stromej przez co najmniej 5 minut, aby perfumować zupę.
Gotować boczek na średniej patelni, aż renderuje większość jego tłuszczu, ale nie jest dość ostry. Wskazówka patelni, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kasztany w kostce, dodać do boczku i gotować jeszcze minutę.
Dodać jabłko i gotować do ogrzania.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. Kadzi zupę do ciepłych misek i umieścić łyżkę jabłko-kasztan dekoracji w centrum każdego.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;