Zupa Kasztanowa O Zapachu Zatoki

Zupa Kasztanowa O Zapachu Zatoki
Zupa Kasztanowa o zapachu zatoki może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 319 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.47 za porcję. Jeśli masz bulion z kurczaka, seler, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa Kasztanowa, Zupa Kasztanowa, oraz Zupa Kasztanowa.

Instrukcje

1
W przypadku świeżych kasztanów doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Kasztany przeciąć na pół od góry do dołu ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
3
Włóż je do zamrażarki na 10 minut, a następnie wrzuć do wrzącej wody, zagotuj 8 minut i odcedz. Gdy są jeszcze gorące, wyskakuj z mięsa, wyciskając na każdej połowie. Ciemniejszy brązowy Śrut otaczający mięso również powinien odpadać. Pracuj szybko, ponieważ im są chłodniejsze, tym trudniej je skorupować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
WodaWoda
MięsoMięso
4
Jeśli używasz suszonych kasztanów, przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać kasztany, gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do namoczenia przez 1 godzinę. Kasztany pakowane próżniowo można dodawać bezpośrednio ze słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
6
Cebulę i seler ugotować na maśle w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, około 5 minut. Wymieszać wszystko oprócz filiżanki kasztanów, następnie bulion, cydr, tymianek, 5 liści laurowych (lub 1 Zatoka kalifornijska) i fasola wanilii. Przykryć i gotować zupę na bardzo małym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
MasłoMasło
SelerSeler
BulionBulion
ZupaZupa
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Usuń i wyrzuć tymianek, liście laurowe i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WaniliaWanilia
TymianekTymianek
8
Zupę Puree w 2 partiach w blenderze (nie robocie kuchennym), aż będzie bardzo gładka. Nie napełniaj blendera więcej niż do połowy i rozpocznij mieszanie w szybkich impulsach, aby zapobiec rozpryskiwaniu się gorącej zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wlać zupę z powrotem do rondla, wymieszać ze śmietaną i sherry i podgrzać do gotującego się punktu. Posmakuj i dodaj tyle soli i pieprzu, ile uważasz, że potrzebujesz (jeśli użyłeś konserwowego solonego bulionu, możesz potrzebować bardzo mało). Wymieszaj pozostałe 5 liści laurowych (lub 1 Zatokę kalifornijską) i stromej przez co najmniej 5 minut, aby perfumować zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
KremKrem
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Gotować boczek na średniej patelni, aż renderuje większość jego tłuszczu, ale nie jest dość ostry. Wskazówka patelni, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kasztany w kostce, dodać do boczku i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać jabłko i gotować do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
12
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. Kadzi zupę do ciepłych misek i umieścić łyżkę jabłko-kasztan dekoracji w centrum każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn