Zupa kapustna Savoy z boczkiem i czarnym pieprzem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z kapusty Savoy z boczkiem i czarnym pieprzem. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, serduszka selera, dużo świeżo popękanego pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zupa z kapusty ziemniaczanej i Savoy z boczkiem, Orecchiette z kapustą Savoy i boczkiem, oraz Pieczona kapusta Savoy z sosem z czarnej fasoli i czosnkiem.
Instrukcje
Pokroić boczek na 1-calowe kawałki.
Podgrzać garnek z sosem 5½ qt na średnim hrat.
Dodać oliwę z oliwek i gotować kawałki boczku, aż będą one renderowane większość ich tłuszczu i zaczynają się chrupiące
Do boczku dodać cienko pokrojone szyfanady z kapusty z pokrojoną marchewką. Smażone warzywa, aż nieco zmiękną. Następnie dodać grubo seler, liście i wszystko. Wymieszać, aby dobrze pokryć mieszaninę tłuszczem bacan.
Dodać 2 szklanki bulionu z kurczaka i sześć szklanek wody do garnka i delikatnie gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Doprawić solą i dużą ilością świeżo popękanego czarnego pieprzu. Kontynuuj, aby podgrzać zupę przez ow ciepła innego 6 lub 7 minut, aby doprowadzić przyprawy do równowagi.Kadzi zupę do dużych płaskich misek, aby delektować się jej zapachem i podawać na gorąco, z bardziej popękanym pieprzem.