Zupa kalafiorowa z chrupiącą szalotką
Zupa kalafiorowa z chrupiącą szalotką to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie zupa. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, seler, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 66 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa zupa kalafiorowa "bez kremu" z chrupiącą szalotką, Curry-cytrusowa zupa kalafiorowa z zapiekanymi przegrzebkami i chrupiącą szalotką, oraz Kremowa zupa brokułowa z chrupiącą szalotką.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku do zupy o średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, seler i tymianek, 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Przykryć garnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut.
Dodaj kalafior i rosół z kurczaka do garnka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest przetargu widłowego, 20 protokół.
Użyj miksera zanurzeniowego lub robota kuchennego do przecieru zupy, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem ułóż talerz papierowymi ręcznikami.
Rozgrzać olej roślinny w rondlu z wysokimi obręczami, aż będzie bardzo gorąco, ale nie będzie palić.
Dodać szalotki i smażyć na złoty kolor, około 5 minut.
Zupę posypać szalotką i podawać.