Zupa jarzynowa mamy Teresy
Zupa jarzynowa mamy Teresy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na zupę. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pomidory śliwkowe, gruboziarnistą szarą sól morską, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest idealny do Jesień. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa jarzynowa mamy Teresy, Mama serowa zupa jarzynowa, oraz Rosół mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój płytkie X na dnie każdego pomidora ostrym nożem do parkowania i blanszuj pomidory w 2-do 3-kwartowym rondlu z wrzącą wodą 20 sekund.
Pomidory przełożyć łyżką szczelinową na deskę do krojenia i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać, zaczynając od punktowanego końca, nożem, następnie posiekać i posiekać.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie do palenia.
Dodać cebulę i pomidory, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 4 do 5 minut.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/4-calową kostkę.
Dodać ziemniaki do mieszanki cebuli wraz z cukinią i selerem i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Dodać wodę, zioła, sól morską i pieprz i doprowadzić do wrzenia, odkryte. Zmniejszyć ogień i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są bardzo miękkie, 30 do 35 protokół.
Jajko i ser ubić w misce, aż dobrze się połączą, następnie dodać do zupy w strumieniu, mieszając. Podzielić na 4 miseczki i podawać z oliwą z oliwek i serem.