Zupa Jarmużowo-Ziemniaczana Z Boczkiem

Zupa Jarmużowo-Ziemniaczana z Boczkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 400 kalorii . Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka migdałów, koszernej soli i pieprzu, rozmarynu i/lub tymianku oraz garść innych składników wystarczą, aby ten przepis był tak pyszny. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 87% . Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Cheesy Becon & Kale Potato Skins , Zupa ziemniaczano-kukurydziana z jarmużem i boczkiem oraz Jajecznica ze słodkich ziemniaków, jarmużu i boczku .
Instrukcje
Ugotuj boczek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący, około 5 minut.
Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręcznikach papierowych.
Dodaj ziemniaki i por do garnka i gotuj, mieszając, aż por lekko zmięknie, około 3 minut.
Dodać czosnek, zioła, 1/4 łyżeczki soli i kilka mielonego pieprzu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa lekko się zarumienią, około 2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i 4 szklanki wody i zagotuj na wolnym ogniu; przykryć i gotować 15 minut.
Dodaj około trzech czwartych jarmużu; kontynuuj gotowanie pod przykryciem, aż zwiędnie, około 5 minut. Wymieszaj sos Worcestershire.
W międzyczasie rozgrzej brojler. Wrzuć pozostały jarmuż z oliwą z oliwek na blachę do pieczenia; doprawić solą i pieprzem. Smaż, aż będzie chrupiący, około 3 minut.
Śmietanę rozrzedzić odrobiną wody. Pracując w 3 do 4 partiach, zmiksuj zupę w blenderze, aż będzie gładka; w razie potrzeby ponownie podgrzej.
Podawać z kwaśną śmietaną, chipsami z jarmużu, boczkiem i migdałami.