Zupa grzybowa Chef John ' s Creamy
Chef John ' s Creamy Mushroom Soup może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury zupy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 503 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, mąkę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Sałatka szefa kuchni Johna Waldorfa.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu; grzyby gotować na maśle z 1 szczyptą soli, aż grzyby wydzielają soki; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż soki odparują, a grzyby są złotobrązowe, około 15 minut. Odstawić kilka atrakcyjnych plastrów grzybów do dekoracji później, w razie potrzeby.
Cebulę wymieszać z grzybami i gotować, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 Więcej minut.
Wymieszać mąkę z mieszanką grzybową i gotować, często mieszając, przez 2 minuty, aby usunąć surowy smak mąki. Gałązki tymianku zawiąż w mały pęczek z kuchennym sznurkiem i dodaj do mieszanki grzybowej; dodaj ząbki czosnku.
Do mieszanki grzybowej wlać bulion z kurczaka i wodę. Doprowadzić do duszenia i gotować przez 1 godzinę.
Przełożyć zupę do blendera w małych partiach i puree na dużej prędkości, aż będzie gładka i gęsta.
Odstawić zupę do garnka i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i czarnym pieprzem i podawać w miseczkach, przyozdobionych plastrami pieczarek i kilkoma liśćmi tymianku.