Zupa grochowa żółta z batatami i jarmużem
Zupa grochowa żółta z batatami i jarmużem to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion gorczycy, słodkie ziemniaki, groch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Słodkie Ziemniaki I Żółta Zupa Grochowa, Słodkie ziemniaki i żółty groszek Split Latkes, oraz Zupa Grochowa Dzielona Żółta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać nasionami olej rzepakowy i lekko wymieszać. Jak tylko nasiona zaczną pękać, wymieszaj je z cebulą.
Dodać imbir i czosnek, i gotować jeszcze przez minutę.
Dodać słodkie ziemniaki, wodę, groszek i 1 łyżkę curry. Dobrze wymieszać. W przypadku korzystania z szybkowaru, uszczelnić kuchenkę i doprowadzić ją do wysokiego ciśnienia. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 8 minut; następnie wyjąć z ognia i pozwolić, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli gotujesz go w zwykłym garnku, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, aż groszek będzie miękki i zacznie się rozkładać, około godziny. Wymieszaj regularnie, aby upewnić się, że podzielony groszek nie przykleja się do dna patelni i w razie potrzeby dodaj wodę. Podczas gotowania zupy, umyć jarmuż i usunąć i wyrzucić twarde żeberko Centralne. Posiekaj liście grubo. Po ugotowaniu podzielonego groszku, dodaj jarmuż do garnka, doprawij do smaku solą i dodatkowym curry, jeśli to konieczne, i dodaj dodatkową wodę, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przykryj garnek. W przypadku jarmużu, który zachowuje chrupkość, po prostu pozostaw garnek przykryty na 5 lub 10 minut bez podgrzewania, pozwalając jarmuż gotować w ogniu zupy. W przypadku jarmużu, który jest bardziej delikatny, możesz zwrócić garnek na małym ogniu przez 10 minut.