Zupa grochowa żółta z batatami i jarmużem

Zupa grochowa żółta z batatami i jarmużem
Zupa grochowa żółta z batatami i jarmużem to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion gorczycy, słodkie ziemniaki, groch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Słodkie Ziemniaki I Żółta Zupa Grochowa, Słodkie ziemniaki i żółty groszek Split Latkes, oraz Zupa Grochowa Dzielona Żółta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zalać nasionami olej rzepakowy i lekko wymieszać. Jak tylko nasiona zaczną pękać, wymieszaj je z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
2
Dodać imbir i czosnek, i gotować jeszcze przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Dodać słodkie ziemniaki, wodę, groszek i 1 łyżkę curry. Dobrze wymieszać. W przypadku korzystania z szybkowaru, uszczelnić kuchenkę i doprowadzić ją do wysokiego ciśnienia. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 8 minut; następnie wyjąć z ognia i pozwolić, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli gotujesz go w zwykłym garnku, przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, aż groszek będzie miękki i zacznie się rozkładać, około godziny. Wymieszaj regularnie, aby upewnić się, że podzielony groszek nie przykleja się do dna patelni i w razie potrzeby dodaj wodę. Podczas gotowania zupy, umyć jarmuż i usunąć i wyrzucić twarde żeberko Centralne. Posiekaj liście grubo. Po ugotowaniu podzielonego groszku, dodaj jarmuż do garnka, doprawij do smaku solą i dodatkowym curry, jeśli to konieczne, i dodaj dodatkową wodę, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przykryj garnek. W przypadku jarmużu, który zachowuje chrupkość, po prostu pozostaw garnek przykryty na 5 lub 10 minut bez podgrzewania, pozwalając jarmuż gotować w ogniu zupy. W przypadku jarmużu, który jest bardziej delikatny, możesz zwrócić garnek na małym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Groszek SplitGroszek Split
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
JarmużJarmuż
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn