Zupa grochowa, wołowa i jęczmienna

Zupa grochowa, wołowa i jęczmienna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Split Pea, Beef i Barley Soup. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jest idealny do Jesień. Mieszanka gruboziarnistej soli koszernej, jęczmień perłowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielona Zupa Grochowo-Jęczmienna, Zupa grochowa z jęczmieniem i szynką {Slow Cooker}, oraz Seria zupy wołowej-część 2: zupa wołowo-jęczmienna.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 9-do 10-qt. garnek na średnim ogniu. Wołowinę doprawić 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pieprz, następnie brązowy ze wszystkich stron w dwóch partiach. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę, por, pasternak, seler, i pozostałe 3 1/2 łyżeczki. sól i 2 łyżeczki. pepper. Gotować, często mieszając, aż cebula zmięknie, około 5 minut. Powrót wołowinę do garnka i dodać groszek split, Lima beans, i 4 qts. woda. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odkryte, 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Groszek SplitGroszek Split
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać jęczmień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Wymieszać z marchewką i gotować 20 minut więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
JęczmieńJęczmień

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn