Zupa Grochowa Split

Zupa Grochowa Split
Zupa grochowa Split jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 2255 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz ziemniaki, seler, kość szynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 100%. Podobne przepisy to Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa Grochowo-Szynkowa, oraz Zupa Grochowa Split Mix.

Instrukcje

1
W dużym garnku, przykryć groch zimną wodą 2 quarts i moczyć przez noc. Jeśli potrzebujesz szybszej metody, gotuj groszek delikatnie przez 2 minuty, a następnie mocz przez l godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Po namoczeniu grochu dodajemy kość szynkową, cebulę, sól, pieprz i majeranek. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość SzynkowaKość Szynkowa
MajeranekMajeranek
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Usunąć kość; odciąć mięso, pokroić w kostkę i włożyć mięso do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodaj seler, marchew i ziemniaki. Gotować powoli, odkryte przez 30 do 40 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn