Zupa Grochowa Split
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zupy grochowej. Ten przepis służy 6 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1527 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bukiet ziół, marchewkę, dobrze wypłukane szynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa grochowa u mamy, oraz Zupa z szynki i grochówki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Pick over grochu i usunąć wszelkie kamienie. Groszek umyć i osuszyć.
Umieść na patelni 4 quart z warzywami, bukietem ziół, szynką i 2 1/2 litra wody. Przynieś na wolnym ogniu. Usuń szumowiny z wierzchu zupy na kilka minut, aż szumowiny przestaną rosnąć. Przykryć luźno i gotować na wolnym ogniu około 1 1/2 godziny, lub aż groch będzie miękki, mieszając od czasu do czasu w przypadku, gdy przykleją się do dna patelni.2
Z zupy wyjąć szynkę i bukiet ziół. Zupę przecier mikserem. Blender zanurzeniowy świetnie się do tego nadaje; jeśli używasz zwykłego blendera, uważaj, aby pracować partiami i napełniaj blender tylko do połowy, jeśli zupa jest jeszcze gorąca, i przytrzymaj pokrywkę podczas mieszania. Jeśli chcesz wyjątkowo gładką zupę, przełożyć purée przez sito.3 przecier wrzucić do garnka i podgrzać do podania.
Dodać sól i pieprz do smaku. Chochle do ciepłych misek i udekorować grzankami i pietruszką lub szczypiorkiem.Jeśli chcesz, nie wyrzucaj szynki, ale odetnij zewnętrzną skórę i usuń mięso z kości. Mięso pokroić w kostkę i podawać z zupą.