Zupa Fasolowa Granatowa
Przepis zupa fasolowa może być wykonana w około 45 minut. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 588 kalorii, 42g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jeśli masz sól, jarmuż, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Zupa Fasolowa Granatowa, Zupa Fasolowa Granatowa, oraz Moja Ulubiona Zupa Fasolowa.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Fasolę odsączyć; spłukać i osuszyć.
Powrót fasoli na patelnię; przykryć 6 filiżanek ciepłej wody. Cebulę ogłowia z goździkami; umieścić na patelni.
Dodaj seler, tymianek, gałązki pietruszki, szynki i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Odrzuć cebulę, tymianek, gałązki pietruszki i liść laurowy.
Zdjąć szynkę z patelni; lekko ostudzić.
Usunąć mięso z kości; drobno posiekać, aby uzyskać 1/3 szklanki mięsa. Odrzuć kości, skórę i tłuszcz.
Dodaj mięso, jarmuż, ziemniaki, posiekaną cebulę, marchewkę, sól i pieprz na patelnię; dobrze wymieszać. Przykryć i dusić 30 minut lub aż fasola i warzywa będą miękkie. Natkę pietruszki wymieszać.