Zupa fasolowa Baby Lima z chrupiącą szałwią
Zupa z fasoli Baby Lima z chrupiącą szałwią może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury zupy. Ten przepis służy 7 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści szałwii, marchew, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 17 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Zupa z szynki i fasoli, Zupa Fasolowa Lima, oraz Zupa Fasolowa Lima.
Instrukcje
Posortować i umyć fasolę; umieścić fasolę w dużym holenderskim piekarniku. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odcedzić i wrócić do patelni.
Dodaj 7 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i liście laurowe do patelni. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 10 minut.
Dodaj marchew; gotować 20 minut lub aż fasola i marchew będą miękkie.
Tymczasem podgrzać 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj liście szałwii; smażyć 1 do 2 minut lub do chrupkości.
Liście wyjąć z patelni; osuszyć na papierowych ręcznikach. Pokruszyć i odstawić.
Gotować boczek w tej samej patelni 4 protokół lub aż chrupiące. Wymieszać cebulę; smażyć 3 do 4 minut lub do chrupkiego-przetargu.
Dodać czosnek, i gotować 3 do 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Fasolę odsączyć, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania w małej misce. Odrzuć liście laurowe i wróć fasolę na patelnię.
Dodaj 1 szklankę fasoli do reserved gotowania cieczy; zacieru widelcem, aż mieszanina tworzy pastę. Bulion wymieszać, pastę fasolową, mieszankę cebuli, 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i połowę pokruszonej szałwii w gotowanej fasoli. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 do 5 minut lub aż mieszanina jest dokładnie ogrzana (mieszanina będzie gęsta).
Kadzi zupę do poszczególnych misek i posypać pozostałą pokruszoną szałwią.