Zupa dyniowa z pesto dyni-miętowe

Zupa dyniowa z pesto dyni-miętowe
Zupa dyniowa z pesto dyni-mięta może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 461 kalorii, 11g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa dyniowa z pesto miętowym z pesto dyni, Pikantna pieczona zupa z dyni z Pesto z pesto, oraz Zupa z dyni z kolendrą i Pesto z pesto z pestek dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić zupę: podsmażyć cebulę i imbir w oleju w średnim garnku na średnim ogniu do złotego koloru, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj czosnek i kolendrę i gotuj, aż zmiękną, 1 minutę, następnie dodaj dynię, bulion, sól i pieprz. Dusić, pod przykryciem, aż dynia będzie bardzo delikatna, 8 do 10 minut. Czysty partiami w blenderze, aż będzie bardzo gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić pesto: Funt czosnku, całe liście mięty, sól i 1 łyżka. olej w moździerzu na grubą pastę (lub użyj robota kuchennego).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Dodaj pozostały olej i pestki dyni i Funt aż grubo zgnieciony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Cienki-Cienki-
5
Upuść małe łyżki pesto na miseczkach zupy, udekoruj kawałkiem mięty, a pozostałe pesto podawaj z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn