Zupa Dyniowa Curry
Curry zupa dyniowa jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, dynia w opakowaniu stałym, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni, Zupa dyniowa z curry pestek dyni, oraz Tydzień Dyni: Zupa Dyniowa Curry.
Instrukcje
Cebulę ugotować na maśle w szerokim 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 3 do 5 minut.
Dodać czosnek i imbir i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj kminek, kolendrę i kardamon i gotuj, mieszając, 1 minutę. Wymieszać sól, płatki czerwonej papryki, Dynia, woda, bulion, i mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 30 protokół. Purée zupa w partiach w blenderze do gładkiej (zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przeniesienie do dużej miski, i powrót zupę do garnka. Utrzymuj zupę ciepłą na małym ogniu.
Rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować nasiona gorczycy, aż zaczną pop, o 15 sekund.
Dodać liście curry i gotować 5 sekund, a następnie wlać mieszaninę do zupy dyniowej. Mieszaj, aż dobrze połączysz i doprawić zupę solą. Zupę można rozcieńczyć dodatkową wodą.
Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.