Zupa dymna Escarole i marchewka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Smoky Escarole i zupy marchewkowej. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, liść laurowy, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hummus Z Marchwi Dymnej, Zupa Escarole, oraz Zupa klopsikowa i Escarole.
Instrukcje
W średniej misce, przykryć fasolę zimną wodą i niech moczyć na noc.
Fasolę odcedzić i opłukać. Ewentualnie fasolę przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę, następnie odsączyć i opłukać fasolę.
W średnim rondlu połączyć fasolę z liściem laurowym i gałązkami tymianku, przykryć 4 szklankami zimnej wody i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziarna będą miękkie, o 1 godzinę. Wyrzucić liść laurowy i tymianek, doprawić fasolę solą i pozostawić w płynie do gotowania.
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 5 protokół.
Dodać marchew i cebulę i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w escarole, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Dusić zupę, aż escarole jest po prostu przetargu, o 10 protokół.
Dodać fasolę i płyn do gotowania i doprawić solą i pieprzem. Gotować zupę, aż fasola są podgrzewane przez.
W małej misce połączyć czosnek, pietruszkę i oliwę z oliwek. Mieszamy mieszaninę do zupy tuż przed podaniem.
Dodać do przodu: zupę można przechowywać w lodówce do 1 dnia. Delikatnie obmacywać przed podaniem.