Zupa czosnkowa z grzankami

Zupa czosnkowa z grzankami
Zupa czosnkowa z grzankami wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Ta przystawka ma 485 kalorii , 12 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jeśli masz pod ręką gęstą śmietanę kremówkę, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Wypróbuj wytrawne grzanki z radicchio i prosciutto z dodatkiem słodkiego syropowego sosu sapa , sałatki z awokado i pomidorów, z dodatkiem grillowanych krewetek oraz plasterków ziemniaków z dodatkiem sera brie , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Na małej patelni smaż czosnek na oliwie, na małym ogniu, przez 3–5 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
W holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu smaż cebulę w maśle, aż zmięknie. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut lub do uzyskania głębokiego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodaj bulion, tymianek, liść laurowy i odłożony czosnek. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aby smaki się połączyły. Wymieszaj ze śmietaną; podgrzej. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Aby przygotować grzanki, umieść chleb w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wymieszaj oliwę, rozmaryn, sól i pieprz; polej chleb i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
7
Umieścić w nieposmarowanej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Podziel zupę na cztery miski. Na wierzchu połóż grzanki, ser i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn