Zupa czosnkowa z grzankami
Zupa czosnkowa z grzankami wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. Ta przystawka ma 485 kalorii , 12 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Jeśli masz pod ręką gęstą śmietanę kremówkę, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Wypróbuj wytrawne grzanki z radicchio i prosciutto z dodatkiem słodkiego syropowego sosu sapa , sałatki z awokado i pomidorów, z dodatkiem grillowanych krewetek oraz plasterków ziemniaków z dodatkiem sera brie , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na małej patelni smaż czosnek na oliwie, na małym ogniu, przez 3–5 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu smaż cebulę w maśle, aż zmięknie. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut lub do uzyskania głębokiego złotego koloru.
Dodaj bulion, tymianek, liść laurowy i odłożony czosnek. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aby smaki się połączyły. Wymieszaj ze śmietaną; podgrzej. Wyrzuć liść laurowy.
Aby przygotować grzanki, umieść chleb w małej misce.
Wymieszaj oliwę, rozmaryn, sól i pieprz; polej chleb i wymieszaj.
Umieścić w nieposmarowanej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Podziel zupę na cztery miski. Na wierzchu połóż grzanki, ser i pietruszkę.