Zupa Cytrynowa
Zupa cytrynowa to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 73 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól i pieprz, sok z cytryny, żółtka jaj i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Dobrze sprawdza się jako zupa w bardzo przystępnej cenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa szparagowa, cytrynowa i Orzo, Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), oraz Jajeczna Zupa Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać rosół z kurczaka do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia.
Dodać makaron orzo i dusić przez 10 minut, do miękkości.
W szklanej lub metalowej misce ubij białka na średnio sztywne szczyty. Wymieszać żółtka i sok z cytryny. Kiedy makaron skończy się gotować, stopniowo kadzi około 1 szklanki zupy do mieszaniny jaj, mieszając delikatnie. To podgrzeje jajka, więc nie będą zszokowani wrzącą cieczą.
Wlać mieszaninę jajek do garnka do zupy i mieszać, aż dobrze się wymieszają. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.