Zupa Colcannon
Zupa Colcannon może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 768 kalorii, 9g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Na 2,71 zł za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kapusta włoska, Wino i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Colcannon, Wegańska Zupa Colcannon, oraz Irish Colcannon and Thyme Leaf Soup.
Instrukcje
Włożyć boczek do garnka na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek wytrzepie tłuszcz.
Obniż temperaturę do średniej.
Dodać cebulę, por, ziemniaki, i kapusta i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół.
Dodać wino i gotować przez 2 minuty więcej.
Dodać wywar, doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem do smaku. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać śmietanę i dusić przez kilka minut, aż zupa osiągnie kremową konsystencję.
Wyjąć z ognia i zakończyć ubijając kostki masła do zupy. (Nie gotuj zupy ponownie po dodaniu do niej masła, bo się zsiadnie.)
Zupę podzielić na miski, skropić olejem bazyliowym i udekorować smażonymi liśćmi bazylii.