Zupa cebulowo-czosnkowa wędzona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj wędzonej cebuli i zupy czosnkowej. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 315 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś 2 łyżeczki tymianku, bagietkę chlebową, wióry drzewne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sherry-zupa czosnkowa z wędzoną papryką, Zupa Z Pieczonej Cebuli I Czosnku, oraz 3 zupa cebulowa, grzybowa i czosnkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 30 minut; odcedzić.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do niskiego poziomu i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 200 do 22
Ułożyć zrębki na rozgrzanych węglach.
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelni.
Umieść stojak do grilla na grillu. Złóż arkusz folii o wymiarach 24 x 12 cali w połowie w poprzek, tworząc 12-calowy kwadrat. Fold krawędzie folii do utworzenia obręczy. Pokryć folię sprayem do gotowania.
Umieść tacę foliową na blasze do pieczenia; ułóż cebulę i czosnek na tacy foliowej. Ostrożnie umieść tacę foliową na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzewanej stronie. Zamknij pokrywę; gotuj 1 godzinę i 15 minut. Ostrożnie wyjmij folię z grilla; umieść na blasze do pieczenia.
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Dodać mieszankę cebuli, tymianek, koncentrat pomidorowy i pieprz; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać sherry i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Chochla około 1 filiżanki zupy do każdej z 6 żaroodpornych misek do zupy. Do każdej porcji dodać 2 plastry tostów i 2 łyżki sera. Broil 3 minuty lub do rozpuszczenia sera.
Uwaga na wino: chociaż ten przepis jest dość prosty, posiada trzy trudne smaki, jeśli chodzi o dopasowanie wina: dym, cebula i czosnek. Większość białych (i czerwonych) win po prostu nie wytrzyma. Więc róbcie jak Francuzi i pijcie bąbelki. Wyrazista konsystencja i rześka świeżość dobrego wina musującego będą doskonale komponować się z zupą. Dobrą wartością jest Gloria Ferrer Sonoma Brut z Kalifornii, około $ - Karen MacNeil