Zupa Cebulowa W Stylu Farro
Zupa cebulowa w stylu Farro może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos worcestershire, brandy, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zuppa di Farro (włoska zupa Farro), Zupa Cebulowa Po Włosku, oraz Zupa cebulowa, Emilia-styl: Cipollata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. rozpuść masło w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać brandy i gotować, aż odparuje, o 2 protokół.
Dodać farro, sos Worcestershire, 1/2 łyżeczka soli i kilka mielonych pieprzu; gotować, mieszając, aż Farro jest powlekany, 2 protokół. Wymieszać bulion z kurczaka, 1 1/2 szklanki wody, liść laurowy i skórkę parmezanu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wymieszać ze startym parmezanem.
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia 1 1/2-quart, przykryć folią i piec, aż większość płynu zostanie wchłonięta i farro będzie miękka, około 40 minut.
Wyjąć z piekarnika; wyrzucić liść laurowy i skórkę parmezanu. Kontynuuj pieczenie, odkryte, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, o 5 Więcej minut.
Posypać startym gruyere; włączyć brojlerów i broil aż stopiony i złoty kolor w plamach, o 1 minutę. Wierzch z pietruszką.