Zupa buraczana z kremem chrzanowym

Zupa buraczana z kremem chrzanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy buraczanej z kremem chrzanowym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 187 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka buraków, pieprzu, korzenia chrzanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gefilte Fish Loaf z kremem Buraczano-chrzanowym, Sałatka Buraczana Ze Śmietaną Chrzanową I Słodką Cebulką, oraz Krem z zupy chrzanowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać śmietanę i chrzan. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W garnku 6-quart stock na umiarkowanym ogniu, rozgrzej olej, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę, seler, i czosnek i smażyć, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodajemy buraki i mieszamy, aż lekko zalejemy olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodać 8 szklanek wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie i łatwo przebite widelcem, ale nie rozpadną się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
WodaWoda
6
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny, cukier, kolendrę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
7
Podawać na gorąco, posypane kremem chrzanowym, lub podawać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1
: Jeśli planujesz podawać tę zupę w dwóch sederach i chcesz trochę urozmaicić drugą noc, spróbuj tego twistu, który łączy Wschodnioeuropejskie knaidlach (kulki matzoh) i Bliskowschodnie kibbeh( klopsiki): przygotuj ciasto z kulkami matzoh (możesz użyć pakowanej mieszanki) i schłodzić co najmniej 15 minut. Tymczasem w dużej misce wymieszaj zmieloną wołowinę lub jagnięcinę, posiekaną cebulę, posiekany seler, posiekaną świeżą miętę, szczyptę cynamonu, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Uformuj mięso w mini klopsiki. Owinąć matzoh ball ciasta wokół każdego klopsika do postaci " knaidlach kibbeh."Gotuj kulki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (mięso będzie gotować w nich).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
świeża Miętaświeża Mięta
KlopsikiKlopsiki
CynamonCynamon
SelerSeler
MacaMaca
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
CiastoCiasto
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
ZupaZupa
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść dwie kulki w każdej misce gorącej zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn