Zupa buraczana z kremem chrzanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy buraczanej z kremem chrzanowym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 187 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka buraków, pieprzu, korzenia chrzanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gefilte Fish Loaf z kremem Buraczano-chrzanowym, Sałatka Buraczana Ze Śmietaną Chrzanową I Słodką Cebulką, oraz Krem z zupy chrzanowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać śmietanę i chrzan. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
W garnku 6-quart stock na umiarkowanym ogniu, rozgrzej olej, aż będzie gorący, ale nie pali.
Dodaj cebulę, seler, i czosnek i smażyć, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Dodajemy buraki i mieszamy, aż lekko zalejemy olejem.
Dodać 8 szklanek wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie i łatwo przebite widelcem, ale nie rozpadną się, około 1 godziny.
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny, cukier, kolendrę, sól i pieprz.
Podawać na gorąco, posypane kremem chrzanowym, lub podawać schłodzone.
: Jeśli planujesz podawać tę zupę w dwóch sederach i chcesz trochę urozmaicić drugą noc, spróbuj tego twistu, który łączy Wschodnioeuropejskie knaidlach (kulki matzoh) i Bliskowschodnie kibbeh( klopsiki): przygotuj ciasto z kulkami matzoh (możesz użyć pakowanej mieszanki) i schłodzić co najmniej 15 minut. Tymczasem w dużej misce wymieszaj zmieloną wołowinę lub jagnięcinę, posiekaną cebulę, posiekany seler, posiekaną świeżą miętę, szczyptę cynamonu, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Uformuj mięso w mini klopsiki. Owinąć matzoh ball ciasta wokół każdego klopsika do postaci " knaidlach kibbeh."Gotuj kulki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (mięso będzie gotować w nich).
Umieść dwie kulki w każdej misce gorącej zupy.