Zupa buraczana z kremem chrzanowym

Zupa buraczana z kremem chrzanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy buraczanej z kremem chrzanowym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 187 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka buraków, pieprzu, korzenia chrzanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gefilte Fish Loaf z kremem Buraczano-chrzanowym, Sałatka Buraczana Ze Śmietaną Chrzanową I Słodką Cebulką, oraz Krem z zupy chrzanowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać śmietanę i chrzan. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
W garnku 6-quart stock na umiarkowanym ogniu, rozgrzej olej, aż będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj cebulę, seler, i czosnek i smażyć, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodajemy buraki i mieszamy, aż lekko zalejemy olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodać 8 szklanek wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie i łatwo przebite widelcem, ale nie rozpadną się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
WodaWoda
6
Wyjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny, cukier, kolendrę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
7
Podawać na gorąco, posypane kremem chrzanowym, lub podawać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1
: Jeśli planujesz podawać tę zupę w dwóch sederach i chcesz trochę urozmaicić drugą noc, spróbuj tego twistu, który łączy Wschodnioeuropejskie knaidlach (kulki matzoh) i Bliskowschodnie kibbeh( klopsiki): przygotuj ciasto z kulkami matzoh (możesz użyć pakowanej mieszanki) i schłodzić co najmniej 15 minut. Tymczasem w dużej misce wymieszaj zmieloną wołowinę lub jagnięcinę, posiekaną cebulę, posiekany seler, posiekaną świeżą miętę, szczyptę cynamonu, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Uformuj mięso w mini klopsiki. Owinąć matzoh ball ciasta wokół każdego klopsika do postaci " knaidlach kibbeh."Gotuj kulki zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (mięso będzie gotować w nich).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
świeża Miętaświeża Mięta
KlopsikiKlopsiki
CynamonCynamon
SelerSeler
MacaMaca
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
CiastoCiasto
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
ZupaZupa
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Umieść dwie kulki w każdej misce gorącej zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn