Zupa Avgolemono schłodzona i koperkowa
Schłodzona i koperkowa zupa Avgolemono może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka średnio-lub ryżu, scallion, jaja, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono), Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), oraz Zupa Avgolemono dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić bulion i ryż w ciężkim średnim rondlu, przykrytym, aż ryż będzie bardzo miękki, około 30 minut. Przecier w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Jajka ubić w średniej misce. Stopniowo ubijać w gorącej mieszaninie. Powrót do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zupa zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Przecedzić zupę przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Wymieszać z sokiem z cytryny, następnie szybko schłodzić w łaźni lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie. Wymieszać z cebulką, koperkiem, solą i pieprzem do smaku.
Zupę można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić.