Zupa Anyżowo-Wołowa

Zupa Anyżowo-Wołowa
Need a dairy free main course? Zupa anyżowo-wołowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 11,2 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1617 kalorii, 164g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga laski cynamonu, oleju roślinnego,trawy cytrynowej i tajskich chiles. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa z makaronem z wołowiną i anyżem gwiazdkowym, Zupa marchewkowa z anyżem gwiazdkowym, oraz Zupa z marchwi i anyżu gwiazdkowego.

Instrukcje

1
Odetnij mięso z kości trzonu. W średnim rondlu, przykryć kości wodą i doprowadzić do wrzenia. Przygotuj średnią miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przenieś kości do lodowatej wody, aby ostygły, a następnie osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę, pokroić na bok, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż poczerniały na dnie, o 12 protokół; usunąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozprowadzić plastry imbiru w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż poczernieje, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Na średniej patelni, toast strąki anyżu Gwiazdy, laski cynamonu, goździki i pokruszony czerwony pieprz na umiarkowanym ogniu przez 2 minut, potrząsając patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
W dużym garnku, przykryć mięso z trzonu i wołów wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuszczone, następnie dodać trawę cytrynową, czosnek, poczernianą cebulę i imbir oraz opiekane przyprawy i dusić na umiarkowanie małym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion; bulion i mięso przechowywać w lodówce osobno przez noc lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
OxtailOxtail
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odrzuć tłuszcz z bulionu. Doprowadzić bulion do wrzenia i utrzymać ciepło. Cienko pokroić mięso, odrzucając wszelkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
10
W dużej misce, moczyć makaron ryżowy w wodzie, aż będą giętkie, o 30 protokół. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować bok choy, szparagi i groszek śnieżny osobno, aż będą chrupiące-miękkie; wyjąć warzywa na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Dodać kości trzonu do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie użyć małej łyżki, aby zgarnąć szpik.
14
Rozgrzej patelnię grillową. Polędwicę przyprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż do rzadkości, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
15
Przenieś na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić polędwicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
16
Odcedzić makaron ryżowy i dodać garść do długiego Sitka, które zmieści się w rondlu wrzącej wody. Obniżyć go do wody i gotować makaron, aż ledwo miękkie, 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Dobrze odcedzić makaron i przelać do dużej miski na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Dodaj trochę mięsa z trzonu i ogona wołowego i przykryj gorącym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
19
Dodać kawałek szpiku i plastry polędwicy i podawać, pozwalając diner do dekoracji zupy według uznania. Powtórz dla pozostałych gości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn