Zupa Anyżowo-Wołowa

Zupa Anyżowo-Wołowa
Need a dairy free main course? Zupa anyżowo-wołowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 11,2 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1617 kalorii, 164g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga laski cynamonu, oleju roślinnego,trawy cytrynowej i tajskich chiles. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa z makaronem z wołowiną i anyżem gwiazdkowym, Zupa marchewkowa z anyżem gwiazdkowym, oraz Zupa z marchwi i anyżu gwiazdkowego.

Instrukcje

1
Odetnij mięso z kości trzonu. W średnim rondlu, przykryć kości wodą i doprowadzić do wrzenia. Przygotuj średnią miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Przenieś kości do lodowatej wody, aby ostygły, a następnie osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać cebulę, pokroić na bok, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż poczerniały na dnie, o 12 protokół; usunąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Rozprowadzić plastry imbiru w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż poczernieje, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
7
Na średniej patelni, toast strąki anyżu Gwiazdy, laski cynamonu, goździki i pokruszony czerwony pieprz na umiarkowanym ogniu przez 2 minut, potrząsając patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
W dużym garnku, przykryć mięso z trzonu i wołów wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuszczone, następnie dodać trawę cytrynową, czosnek, poczernianą cebulę i imbir oraz opiekane przyprawy i dusić na umiarkowanie małym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion; bulion i mięso przechowywać w lodówce osobno przez noc lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
OxtailOxtail
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Odrzuć tłuszcz z bulionu. Doprowadzić bulion do wrzenia i utrzymać ciepło. Cienko pokroić mięso, odrzucając wszelkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10
W dużej misce, moczyć makaron ryżowy w wodzie, aż będą giętkie, o 30 protokół. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować bok choy, szparagi i groszek śnieżny osobno, aż będą chrupiące-miękkie; wyjąć warzywa na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Dodać kości trzonu do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie użyć małej łyżki, aby zgarnąć szpik.
14
Rozgrzej patelnię grillową. Polędwicę przyprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż do rzadkości, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
15
Przenieś na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić polędwicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
16
Odcedzić makaron ryżowy i dodać garść do długiego Sitka, które zmieści się w rondlu wrzącej wody. Obniżyć go do wody i gotować makaron, aż ledwo miękkie, 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Dobrze odcedzić makaron i przelać do dużej miski na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
18
Dodaj trochę mięsa z trzonu i ogona wołowego i przykryj gorącym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
19
Dodać kawałek szpiku i plastry polędwicy i podawać, pozwalając diner do dekoracji zupy według uznania. Powtórz dla pozostałych gości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn