Zupa anyżowa ze słodkich ziemniaków z kremem imbirowym

Słodki ziemniak-Gwiazda anyż zupa z kremem imbirowym może być tylko zupa szukasz. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka słodkich ziemniaków, wody, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Z Anyżem Gwiazdkowym, Imbirem I Limonką, Zupa Marchewkowo-Imbirowa Z Anyżem Gwiazdkowym Przepis, oraz Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodać cebulę, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta, około 5 minut.Wymieszać 2 łyżeczki imbiru i anyżu gwiazdkowego.
Dodać słodkie ziemniaki i wymieszać, aby połączyć.
Dodać bulion i wodę i dobrze wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż słodkie ziemniaki są całkowicie miękkie, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia.Pozwól zupie lekko ostygnąć.
Usuń strąki anyżu i odrzuć. Przetwarzać zupę partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka. Z powrotem zupę do garnka i podgrzać na średnim ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w śmietanie, jeśli używasz.
Połączyć śmietanę i pozostałe 1/4 łyżeczki imbiru w małej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Zupę podawać w rozgrzanych miseczkach, posypanych odrobiną kremu imbirowego.Parowanie napojów: oto duża zupa z nadzieniem do ust, kremową konsystencją i dużą ilością egzotycznej przyprawy, która woła o niemieckiego Rieslinga. Wiele Rieslingów byłoby do tego nieco lekkich, więc wybierz jedną z największych, jakie możesz znaleźć, z Rheingau. W szczególności poszukaj Smoczego Rieslinga z 2006 roku od Leitz, który jest średnio-i pełnowartościowy, pełen cytrusów i przypraw oraz dobrej dawki kwasowości.