Zupa Anyżowo-Wołowa

Zupa Anyżowo-Wołowa
Need a dairy free main course? Zupa anyżowo-wołowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 11,2 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1617 kalorii, 164g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga laski cynamonu, oleju roślinnego,trawy cytrynowej i tajskich chiles. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa z makaronem z wołowiną i anyżem gwiazdkowym, Zupa marchewkowa z anyżem gwiazdkowym, oraz Zupa z marchwi i anyżu gwiazdkowego.

Instrukcje

1
Odetnij mięso z kości trzonu. W średnim rondlu, przykryć kości wodą i doprowadzić do wrzenia. Przygotuj średnią miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Przenieś kości do lodowatej wody, aby ostygły, a następnie osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę, pokroić na bok, i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż poczerniały na dnie, o 12 protokół; usunąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozprowadzić plastry imbiru w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż poczernieje, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Na średniej patelni, toast strąki anyżu Gwiazdy, laski cynamonu, goździki i pokruszony czerwony pieprz na umiarkowanym ogniu przez 2 minut, potrząsając patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
W dużym garnku, przykryć mięso z trzonu i wołów wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuszczone, następnie dodać trawę cytrynową, czosnek, poczernianą cebulę i imbir oraz opiekane przyprawy i dusić na umiarkowanie małym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 2 godziny. Odcedzić bulion; bulion i mięso przechowywać w lodówce osobno przez noc lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
OxtailOxtail
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odrzuć tłuszcz z bulionu. Doprowadzić bulion do wrzenia i utrzymać ciepło. Cienko pokroić mięso, odrzucając wszelkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
10
W dużej misce, moczyć makaron ryżowy w wodzie, aż będą giętkie, o 30 protokół. Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować bok choy, szparagi i groszek śnieżny osobno, aż będą chrupiące-miękkie; wyjąć warzywa na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
12
Dodać kości trzonu do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
13
Odcedzić i lekko ostudzić, a następnie użyć małej łyżki, aby zgarnąć szpik.
14
Rozgrzej patelnię grillową. Polędwicę przyprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż do rzadkości, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
15
Przenieś na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić polędwicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
16
Odcedzić makaron ryżowy i dodać garść do długiego Sitka, które zmieści się w rondlu wrzącej wody. Obniżyć go do wody i gotować makaron, aż ledwo miękkie, 30 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
17
Dobrze odcedzić makaron i przelać do dużej miski na zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
18
Dodaj trochę mięsa z trzonu i ogona wołowego i przykryj gorącym bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
19
Dodać kawałek szpiku i plastry polędwicy i podawać, pozwalając diner do dekoracji zupy według uznania. Powtórz dla pozostałych gości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn