Zuccotto
Need a przystawka bezglutenowa? Zuccotto może być niesamowity przepis spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz śmietanę do ubijania, kakao w proszku, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Zuccotto, Zuccotto, oraz Zuccotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskać miskę 1 1/2-quart z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Wyłożyć miskę folią.
Pokrój ciasto funta w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala.
Przeciąć każdy plasterek po przekątnej na pół, tworząc 2 Trójkąty. Ułóż dno i boki przygotowanej miski trójkątami ciasta.
Posmaruj trochę brandy na trójkątach ciasta podszewka miski. Zarezerwujcie dodatkowe Trójkąty.
Wymieszać czekoladę w dużej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, aż czekolada się rozpuści. Niech czekolada ostygnie lekko. Używając miksera elektrycznego, ubić 1 szklankę śmietany w innej dużej misce, aż będzie gęsta i puszysta. 1/4 bitej śmietany wsypać do czekolady. Złóż połowę pozostałej bitej śmietany do mieszaniny czekoladowej. Złóż pozostałą bitą śmietanę.
Rozłóż krem czekoladowy na torcie, całkowicie pokrywając i tworząc studnię w środku. Przykryć i przechowywać w lodówce, jeśli nie Montaż ciasto od razu.
W innym czystym dużej misce, dodać pozostały 1 szklankę śmietany i ekstraktu migdałowego. Używając miksera elektrycznego z czystymi ubijakami, ubijaj na średniej prędkości i stopniowo dodawaj cukier puder. Bij, aż utworzą się mocne szczyty. Złóż orzechy. Łyżka mieszaniny śmietany do środka studni nadzienia.
Posmaruj Pozostałe plastry ciasta brandy i ułóż je, brandy bokiem w dół, nad tortem, całkowicie pokrywając nadzienie i przycinając, aby pasowały, jeśli to konieczne. Przykryć ciasto folią i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Wyjąć miskę i folię. Przesiać kakao w proszku i podawać.