Zrównoważone ciasto rybne
Zrównoważone ciasto rybne zajmuje ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Na 11,77 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz mąkę, mączne ziemniaki, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 88 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Jak zrobić zrównoważony Smoothie (4 sezonowe !), Białe Anchois-Trwałe Srebrne Kule, oraz Strut that sustainable Sockeye (with Recipe) Guest Post From.
Instrukcje
Mleko, cebulę, goździki, liście laurowe i ziarna pieprzu umieścić na średniej wielkości patelni, a następnie powoli doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie dodaj rybę do gorącego mleka, zmniejsz ogień i gotuj przez 6-8 minut, dodając krewetki przez ostatnie 3 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej, podnieś rybę do średniej wielkości naczynia żaroodpornego, przecedzić mleko i odstawić.
Roztopić masło w rondlu, następnie dodać mąkę i gotować, ciągle mieszając, przez 1 min. Stopniowo mieszać w mleku na małym ogniu tak, że jest w pełni włączone do sosu, a następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy natkę pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej i trochę przypraw.
Polać rybę sosem, a następnie odstawić.
Aby zrobić zacieru, gotować ziemniaki do ugotowania, a następnie dobrze odcedzić.
Umieść patelnię ponownie na ogniu, dodaj mleko i masło, i zacieru, aż będzie gładka. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Łyżka zacieru na mieszankę rybną, równomiernie rozprowadzić, a następnie lekko zgrubić łyżką lub widelcem. Ciasto posmarować masłem, następnie wstawić do piekarnika na 35-40 minut, aż będzie gorące i złociste na wierzchu. Jeśli chcesz, aby było wyjątkowo chrupiące na wierzchu, flash ciasto pod gorącym grillem na końcu, aby uzyskać to ładne i brązowe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.