Zobacz wycieczkę do kuchni Ortine

Zobacz wycieczkę do kuchni Ortine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj wycieczkę do kuchni Ortine. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz czosnek, ocet jabłkowy, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj California Pizza Kuchnia Kuchnia posiekana Sałatka z Herbed Vinaigrette, apple Zinger tea-tails & tea tour, oraz Szpinak Fetan Orzo - w kuchni z kuchnią Aggie dla podobnych receptur.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCrostini z czosnkiem, opcjonalnieCrostini z czosnkiem, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet jabłkowy (zrobi to każdy jasny ocet)ocet jabłkowy (zrobi to każdy jasny ocet)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwona papryka w średniej kostceczerwona papryka w średniej kostce4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCiecierzycaCiecierzyca12 łyżeczki czosnku w proszkudo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calado średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej3largesbakłażany, pokrojone w plastry ½ cala i pokrojone w ćwiartkibakłażany, pokrojone w plastry ½ cala i pokrojone w ćwiartki12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonych1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej6goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSok z cytrynySok z cytryny12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOliwa z oliwekOliwa z oliwek12 łyżeczki czosnku w proszkuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe16 miniaturowych wafli waniliowych16 miniaturowych wafli waniliowych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona dyninasiona dyni12 łyżeczki czosnku w proszkucukier surowycukier surowy21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwona cebula, średnia kostkaczerwona cebula, średnia kostka43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasól niezmodyzowanasól niezmodyzowana14krewetki i żyłkiŚwieża fasola szparagowa pokrojona na małe kawałki, blanszowana w osolonej wodzieŚwieża fasola szparagowa pokrojona na małe kawałki, blanszowana w osolonej wodzie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaTahiniTahini12 łyżeczki czosnku w proszkukurkumakurkuma2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)1/3 szklanki drobno pokruszonych wafelków waniliowych (około 10 wafli)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia22
Magazyn