Znajdź go
Znajdź to może być tylko przystawka, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 579 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z kuchni ma 15 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier cukierniczy, cukier granulowany, cukier brązowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Znajdź go, Znajdź książkę, oraz pomidory prowansalskie i gdzie znaleźć naprawdę dobrą oliwę z oliwek.
Instrukcje
Połowę ciasta wlać do przygotowanej patelni. Połowę sosu żurawinowego przełożyć na ciasto.
Pozostałe ciasto zalać sosem żurawinowym, a następnie obrócić pozostały sos żurawinowy na ciasto.
Posypać migdały na wierzch.
Piec przez 50 do 55 minut, aż na wierzchu będzie złoty kolor.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku drucianym przez około 15 minut, a następnie odwróć ciasto na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ciasto przełożyć na talerz do serwowania i skropić glazurą na ostudzonym cieście. Ciasto będzie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni.Crme Frache2 kubki (480 ml) heavy cream2 łyżki maślanki
Połączyć śmietanę z maślanką, przykryć szczelnie i odstawić w temperaturze pokojowej (w ciepłym pomieszczeniu) na co najmniej 8 godzin. Wymieszać mieszaninę - powinna być gęsta i kremowa. Jeśli nie zgęstniał całkowicie, ponownie przykryj mieszaninę i pozostaw ją w ciepłym miejscu na kolejne 2 do 3 godzin i sprawdź ponownie. Gdy ma ładną, gęstą konsystencję, będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.Cały sos jagodowo-Żurawinowy12 uncji (340 g) świeża żurawina3/4 szklanki (180 ml) woda2/3 szklanki (147 g) brązowy cukier1 / 3 szklanki (70 g) cukier granulowany1 / 4 łyżeczki soli
W średnim rondlu na średnim ogniu połącz żurawinę z wodą, brązowym cukrem, cukrem granulowanym i solą i gotuj przez około 15 minut (po około 10 minutach usuń około 1 łyżkę płynu do glazury żurawinowej) lub do momentu, gdy sos zgęstnieje i większość płynu się zmniejszy.
Niech sos ostygnie całkowicie przed użyciem go w cieście. SOS przechowuje się w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.Glazura żurawinowa1 szklanka (93 g) cukru cukierniczego1 / 2 łyżeczki czystego migdału ekstrakt1 łyżka soku żurawinowego (zastrzeżony z sosu żurawinowego)
Wymieszać cukier cukierniczy, ekstrakt migdałowy i sok żurawinowy w małej misce, aż będzie gładka.Wydrukowano za zgodą Kroniki Książki z ciasta proste: przepisy na ciasta w stylu Bundt od klasycznej gorzkiej czekolady po soczystą cytrynowo-bazyliową Christie Matheson