Ziti z prażonymi warzywami

Ziti z prażonymi warzywami to bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 522 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka octu balsamicznego, ziti, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Ziti z patelnią-pieczone warzywa korzeniowe, Ziti z patelnią-pieczone warzywa korzeniowe, oraz Kolacja dziś wieczorem: Ziti z patelnią-pieczone warzywa korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić bakłażan, cukinia, i czerwona cebula z 2 łyżki oleju.
Rozprowadzić w jednej warstwie na jednej dużej lub dwóch mniejszych blach do pieczenia, najlepiej nonstick. Pieczeń, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane i miękkie, o 30 protokół.
W międzyczasie w małym naczyniu do pieczenia ułożyć pokrojone pomidory i posypać 1/4 łyżeczki soli. Piec do miękkości, o 20 protokół.
Przenieść do robota kuchennego lub blendera i puree.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować ziti, aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Odcedzić makaron i wymieszać z przecierem pomidorowym, prażonymi warzywami, bazylią, pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, octem, pozostałą 1 łyżeczką soli i pieprzem.
Dodać pokruszony kozi ser lub tarty Fontina kiedy wrzucić ziti. Lub, umieścić gotowy makaron w naczyniu do pieczenia żaroodporne, top z jednym z tych dwóch serów,i uruchomić go pod brojlerem, aż ser jest złoty brąz.
Rekomendacja wina: danie takie jak to przypomina kuchnię południowej Francji, a czerwone wino z Prowansji, takie jak Bandol lub Ctes de Provence, byłoby dobrym parowaniem.